
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetariska valnötsbollar med rosmarin och grönkål
8 portioner
De här bollarna får smak av finhackade valnötter och grön färg av grönkål. De serveras dessutom med den godaste, ljumma grönkålssalladen med valnötter någonsin.
Ingredienser
8 port
Valnötsbollar med rosmarin
-
1 dl valnötter
-
2 dl hackad grönkål
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 msk finhackad rosmarin
-
400 g formbar vegofärs
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Grönkål med valnötsdressing
-
200 g grönkål
-
0.5 dl olivolja
-
1 dl valnötter, hackade
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
2 kvistar rosmarin, repade
Till servering
-
0.5 dl granatäppelkärnor
-
1 st apelsin, i klyftor