
Fotograf: Eva Hildén
Vår godaste vegetariska moussaka (med potatis och aubergine)
4 portioner
Moussaka är en grekisk klassiker som går att variera på många sätt. Här är vår favorit med aubergine, potatis och bechamelsås.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
2 st aubergine
-
0.5 dl rapsolja
-
600 g potatis
-
600 g vegofärs
-
2 st gula lökar, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 tsk torkad oregano
-
0.5 tsk chiliflakes
-
0.25 tsk mald kanel
-
0.5 dl tomatpuré
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Bechamelsås
-
75 g smör
-
1 dl vetemjöl
-
8 dl mjölk
-
riven muskotnöt
-
salt
-
vitpeppar