Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Världens mest perfekta kladdkaka

Fotograf: Eva Hilden

Världens mest perfekta kladdkaka

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
12 portioner
Den här kladdkakan är perfekt sammetslen och kladdig bortom vett och sans, men serveras fint upplagt på en assiett med dessertgaffel. Hemligheten är mjuk tofu (silkestofu).

Liknande recept

Chokladkrisp

Exotisk frukt med curdyoghurt

Helwa - kurdisk söt mjökrätt

Ingredienser

12 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 200 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 300 g mörk choklad, finhackad
  • 300 g mjuk tofu
  • Mjuk tofu?

    Mjuk tofu eller silkestofu är en variant av tofu med mer vatten. Det gör den mjuk i konsistensen, perfekt för desserter. Men den är även god att mixa ner i smoothien.

  • 200 g strösocker

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakakladdkakatofuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 24 januari, 2020

Uppdaterad: 30 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakakladdkakatofuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 24 januari, 2020

Uppdaterad: 30 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Chokladkrisp

Jag åt ett chokladsnacks i Paris en gång som jag var helt säker på var chokladdoppat rågsurdegsbröd. Det var det inte, men det väckte den här idén. Och vet du vad? Det är sååå beroendeframkallande. Det syrliga knapriga brödet och den bittra, men ändå lätt söta chokladen. Ah!

Recept september 16, 2025

Exotisk frukt med curdyoghurt

Recept augusti 25, 2025

Helwa – kurdisk söt mjökrätt

Recept augusti 20, 2025

Bärkompott med rostade nötter

Recept augusti 16, 2025

Chocolate chip cookie pie

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.