
Varma våffelmackor med ugnsrostade rotsaker
Självklart kan du göra mackor i våffeljärnet! Här är de fyllda med massor av smaker och konsistenser och blir underbart frasiga.
Ingredienser
2 port
Ugnsrostade rotsaker och grönsaker
-
2 kg blandade rotsaker och grönsaker, t ex sötpotatis, potatis, morot, palsternacka och broccoli
-
4 msk olivolja
-
1 nypa havssalt
-
01 nypa svartpeppar
Våffelmackor
-
1.5 msk majonnäs
-
0.5 msk dijonsenap
-
0.5 st avokado
-
1 msk citronsaft
-
01 nypa havssalt
-
1 nypa svartpeppar
-
4 skivor rågbröd
-
2 dl ugnsrostade rotsaker och grönsaker en näve babyspenat eller vanlig spenat
-
1 näve babyspenat
-
2 msk surkål
-
2 msk olivolja
Gör såhär
Ugnsrostade rotsaker och grönsaker
Våffelmackor
Receptkreatör

Little Green Kitchen
David och Luise a.k.a. Green Kitchen Stories är tillbaka med en både vacker och inspirerande kokbok med mat för hela familjen. Little Green Kitchen (Norstedts) är färgsprakande, inbjudande och med lika goda recept som alltid. Plus smarta tips på hur barnen kan ta del i matlagningen.
Receptkreatör

Little Green Kitchen
David och Luise a.k.a. Green Kitchen Stories är tillbaka med en både vacker och inspirerande kokbok med mat för hela familjen. Little Green Kitchen (Norstedts) är färgsprakande, inbjudande och med lika goda recept som alltid. Plus smarta tips på hur barnen kan ta del i matlagningen.