
Vegetariska Vårrullar
Med våren kommer lusten att äta mer färska grönsaker igen. Dessa vårrullar är fyllda med råa grönsaker som smaksätts med en smakrik jordnötssås och rullas in i ett savoykålsblad. Det gör rullarna matigare och de ådrade bladen gör dem lite extra vackra.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
200 g vitkål, fint strimlad
-
0.5 kruka hackad koriander
-
1 näve ärtskott
-
250 g tofu
-
2 st salladslökar
-
8 ark rispapper
-
8 blad savoykål
Sås
-
2 dl rostade och saltade jordnötter
-
1.5 dl vatten
-
0.5 dl olivolja
-
4 st soltorkade tomater
-
1 msk citronsaft
-
1 st vitlöksklyftor
-
1 st röd chili
-
1 msk ljus sojasås
-
salt
-
svartpeppar