Tahini, mjölkchoklad och hasselnötter passar så bra ihop! Tahinin gör den här cookiedegen väldigt silkig och krämig, men med chunks av hasselnötter och choklad för lite tuggmotstånd.
Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
150 g
kylskåpskallt veganskt smör
Mjölkfritt?
Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.
50 g
tahinipasta
15 g
kokosolja
130 g
ljust muscovadosocker
100 g
strösocker
320 g
vetemjöl
30 g
dinkelmjöl
20 g
majsstärkelse
5 g
bakpulver
2 g
salt
65 ml
mjölk
Vegansk
Det finns många växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.
160 g
vegansk mjölkchoklad
Vad är det?
Ljus vegansk choklad finns bland annat på rismjölk. Spana t ex i välsorterade matbutiker efter Green Stars choklad "Vegan", som finns i olika varianter.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.