Vegansk japchae med sötpotatisnudlar och tofu
Japchae är en sydkoreansk maträtt. Den tillagas av glasnudlar gjorda av sötpotatis och här med en blandning av grönsaker.
Ingredienser
4 port
-
250 g sötpotatisnudlar
-
200 g shiitakesvamp eller ostronskivling
-
250 g tofu
-
1 st gul lök
-
2 st salladslökar
-
1 st morot
-
1 st röd paprika
-
100 g färsk spenat
Marinad
-
3 st dadlar, urkärnade
-
2 msk vatten
-
3 tsk sambal oelek
-
4 msk ljus sojasås
-
3 msk risvinsvinäger
-
1 msk sesamolja
Servering
-
1 msk sesamfrön
-
chilisås och sojasås
Gör såhär
Receptkreatör
Kostens kraft
I Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential (Lava Förlag) lär David Stenholtz dig att ta makten över din egen hälsa med hjälp av en växtbaserad kost. Här finns även hälsosamma recept att testa!
Receptkreatör
Kostens kraft
I Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential (Lava Förlag) lär David Stenholtz dig att ta makten över din egen hälsa med hjälp av en växtbaserad kost. Här finns även hälsosamma recept att testa!