
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegansk kalkon till Thanksgiving (seitan)
10 portioner
Här kommer ett veganskt alternativ till kalkon. Den görs på seitan (vetegluten) som ger ett "köttigt" tuggmotstånd.
Ingredienser
10 port
Seitan
-
700 g mjuk tofu
-
1 msk rapsolja
-
2 tsk salt
-
2 msk ljus misopasta
-
2 tsk äppelcidervinäger
-
hälften av kryddmixen, se recept
-
380 g vetegluten (seitan)
-
1.5 liter grönsaksbuljong
Kryddmix
-
0.5 msk svartpeppar
-
0.5 msk vitpeppar
-
0.5 msk lökpulver
-
0.5 msk vitlökspulver
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk torkad rosmarin
-
1 tsk torkad timjan
Glaze
-
1 msk rapsolja
-
1 msk mörk sojasås