
Vegetarisk laksa
Laksa betyder soppa i Indonesien och Malaysia och den görs ofta med nudlar. Vi serverar den gärna med tillbehören uppdelade i olika skålar, så att alla runt bordet kan komponera ihop sin egen soppvariant.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
4 st schalottenlökar, tunt skivade
-
1 st lime, tunt skivad
-
50 g färsk spenat
-
150 g färska böngroddar eller sockerärtor, skurna på snedden
-
3 dl kokta svarta bönor eller gröna linser
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk finhackad ingefära
-
2 tsk röd currypasta
-
rapsolja att steka i
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 msk ljus sojasås
-
175 g nudlar
-
300 g tofu
-
0.75 dl potatismjöl eller majsstärkelse
-
0.5 tsk salt
-
0.5 tsk torkad dragon
-
1 tsk gurkmeja
-
färsk koriander eller thaibasilika
Gör såhär
Receptkreatör

Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.
Receptkreatör

Mega vego
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspirerande för de som redan äter vegetariskt och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänligt, varierat, inspirerande och med en hög tips och tricks.