
Vegansk mafé – grönsaksgryta med jordnötssmör
Ingredienser
6 port
-
2 st gula lökar
-
4 st vitlöksklyftor
-
500 g vitkål
-
1 st sötpotatis
-
1 st butternutpumpa
-
3 msk rapsolja
-
2 msk tomatpuré
-
8 dl vatten
-
1 msk nokhoss
-
1 st lagerblad
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 st habanerochili
-
5 msk jordnötssmör
-
7 st okra
-
2 st tomater
Servering
-
vitt ris eller couscous
Gör så här
Receptkreatör

Teranga
I Coura Mbayes bok Teranga (Bonnier Fakta) bjuds det på mat från Senegal och Västafrika. Det är näringsrikt, smakrikt och varierat. Kök som inte har fått myck- et uppmärksamhet i Sverige tidigare men nu förtjänar en plats i strålkastarljuset.
Receptkreatör

Teranga
I Coura Mbayes bok Teranga (Bonnier Fakta) bjuds det på mat från Senegal och Västafrika. Det är näringsrikt, smakrikt och varierat. Kök som inte har fått myck- et uppmärksamhet i Sverige tidigare men nu förtjänar en plats i strålkastarljuset.