Annonsör

Systembolaget annons
  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegansk ostkaka med egen jordgubbssylt

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegansk ostkaka med egen jordgubbssylt

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Här har ni den! En vegansk ostkaka med ljuvlig mandelsmak som kan ätas både varm, ljummen och kall. Jag gjorde även en egen jordgubbssylt med vaniljstång som är oslagbar.

Liknande recept

Chokladmousse på kokt ris

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Chiapudding crème brûlée

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ostkaka
  • 1.5 dl grötris
  • 6 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 0.5 dl skållade sötmandlar
  • 5 st bittermandel
  • 3 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

Jordgubbssylt
  • 500 g jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl gelésocker
Servering
  • vispad grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

  • jordgubbssylt

Gör så här

Om receptet

En klassisk ostkaka görs på mjölk eller grädde, löpe och ägg. Konsistensen är lite grynig, något som här fås av kokt grötris. Jag köpte aluminiumformar som rymmer 0,5 liter eftersom det då blir som när man köper färdig ostkaka. Självklart kan du hälla ner smeten i en ugnsform som rymmer motsvarande mängd.

Receptet är från Karolina Tegelaar som driver facebooksidan Kakboken utan ägg och mjölk och instagramkontot @swedishvegan. Hon har även gett ut en rad kokböcker som du kan kolla in här.

Skålla mandlar: Du kan köpa färdigskalade mandlar eller så häller du ner dem i kokande vatten och låter de ligga i 3-6 minuter (eller längre). Tryck sedan av skalen med fingrarna.

Receptkreatör

Karolina Tegelaar

Karolina Tegelaar

jordgubbssyltostkakaveganveganskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 10 juli, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om receptet

En klassisk ostkaka görs på mjölk eller grädde, löpe och ägg. Konsistensen är lite grynig, något som här fås av kokt grötris. Jag köpte aluminiumformar som rymmer 0,5 liter eftersom det då blir som när man köper färdig ostkaka. Självklart kan du hälla ner smeten i en ugnsform som rymmer motsvarande mängd.

Receptet är från Karolina Tegelaar som driver facebooksidan Kakboken utan ägg och mjölk och instagramkontot @swedishvegan. Hon har även gett ut en rad kokböcker som du kan kolla in här.

Skålla mandlar: Du kan köpa färdigskalade mandlar eller så häller du ner dem i kokande vatten och låter de ligga i 3-6 minuter (eller längre). Tryck sedan av skalen med fingrarna.

Receptkreatör

Karolina Tegelaar

Karolina Tegelaar

jordgubbssyltostkakaveganveganskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 10 juli, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 5, 2025

Chokladmousse på kokt ris

Den här chokladmoussen har en hemlig ingrediens: kokt ris! Ja, den består bara av kokt ris, smält choklad och varmt vatten. Du får den lenaste och godaste moussen du kan tänka dig.

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Recept maj 13, 2025

Chiapudding crème brûlée

Recept april 24, 2025

Söta rispappersrullar med risgrynsgröt

Recept mars 13, 2025

Spanska”fattiga riddare” – Torrijas

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.