
Vegansk ostkaka med egen jordgubbssylt
Här har ni den! En vegansk ostkaka med ljuvlig mandelsmak som kan ätas både varm, ljummen och kall. Jag gjorde även en egen jordgubbssylt med vaniljstång som är oslagbar.
Ingredienser
4 port
Ostkaka
-
1.5 dl grötris
-
6 dl vatten
-
1 nypa salt
-
0.5 dl skållade sötmandlar
-
5 st bittermandel
-
3 dl grädde
-
2 msk strösocker
-
2 msk majsstärkelse
-
2 msk vetemjöl
-
0.5 tsk bakpulver
-
2 msk grädde
Jordgubbssylt
-
500 g jordgubbar
-
1 st vaniljstång
-
2.5 dl strösocker
-
1 dl gelésocker
Servering
-
vispad grädde
-
jordgubbssylt
Gör såhär
Om receptet
En klassisk ostkaka görs på mjölk eller grädde, löpe och ägg. Konsistensen är lite grynig, något som här fås av kokt grötris. Jag köpte aluminiumformar som rymmer 0,5 liter eftersom det då blir som när man köper färdig ostkaka. Självklart kan du hälla ner smeten i en ugnsform som rymmer motsvarande mängd.
Receptet är från Karolina Tegelaar som driver facebooksidan Kakboken utan ägg och mjölk och instagramkontot @swedishvegan. Hon har även gett ut en rad kokböcker som du kan kolla in här.
Skålla mandlar: Du kan köpa färdigskalade mandlar eller så häller du ner dem i kokande vatten och låter de ligga i 3-6 minuter (eller längre). Tryck sedan av skalen med fingrarna.
Receptkreatör
Om receptet
En klassisk ostkaka görs på mjölk eller grädde, löpe och ägg. Konsistensen är lite grynig, något som här fås av kokt grötris. Jag köpte aluminiumformar som rymmer 0,5 liter eftersom det då blir som när man köper färdig ostkaka. Självklart kan du hälla ner smeten i en ugnsform som rymmer motsvarande mängd.
Receptet är från Karolina Tegelaar som driver facebooksidan Kakboken utan ägg och mjölk och instagramkontot @swedishvegan. Hon har även gett ut en rad kokböcker som du kan kolla in här.
Skålla mandlar: Du kan köpa färdigskalade mandlar eller så häller du ner dem i kokande vatten och låter de ligga i 3-6 minuter (eller längre). Tryck sedan av skalen med fingrarna.