
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegansk smörgåstårta
6 portioner
Smörgåstårta är den ultimata festmaten och här kommer en helt vegansk variant med en både frisk och rökig fyllning. Jag har även med en grymt god vegansk ost och en blandning av färgglada grönsaker.
Ingredienser
6 port
-
12 st formfranska, med kanterna bortskurna
Friskt lager
-
1 dl majonnäs
-
1 dl yoghurt
-
1 st avokado, tärnad
-
1 st grönt äpple, finhackat
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
1 msk senap
-
3 msk finhackad dill
Rökigt lager
-
200 g rökt tofu, riven eller finhackad
-
50 g ost, hackad
-
1 dl majonnäs
-
1 dl yoghurt
-
3 msk finhackad gräslök
Dekoration
-
1 dl majonnäs
-
1 dl yoghurt
-
1 st avokado, tärnad
-
6 skivor ost
-
skivad gurka
-
cocktailtomater, halverade
-
rädisor, skivade
-
rödlök, finhackad
-
äpple, i tunna klyftor
-
dill
Glutenfritt?
Använd ett glutenfritt bröd.