
Fotograf: Linus Hallgren
Veganska pizzor x 3
4 portioner
Pizza pizza pizza! För att fira veganpizza-dagen den 29 januari så frestar vi inte bara med två läckra matpizzor utan även med en dessertpizza.
Ingredienser
4 port
Pizzadeg
-
25 g färsk jäst
-
5 dl fingervarmt vatten
-
2 tsk agavesirap
-
11 dl vetemjöl special
-
0.5 dl fint rågmjöl
-
0.5 msk vetegroddar
-
2 tsk salt
Enkel tomatsås
-
1 burk à 400 ml hela tomater
-
2 msk olivolja
-
2 tsk strösocker
-
2 tsk torkad oregano
-
1 tsk salt
Auberginepizza
-
300 g aubergine
-
1 tsk salt
-
200 g cocktailtomater
-
1 kruka basilika
-
1 sats pizzadeg
-
1 sats tomatsås
-
2 dl riven ost
Fänkålspizza
-
200 g vegofärs
-
2 tsk stötta fänkålsfrön
-
2 tsk paprikapulver
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 nypa salt
-
svartpeppar
-
1 sats pizzadeg
-
1 sats tomatsås
-
1 knippe salladslök
-
2 dl riven ost
Söt bärpizza
-
150 g mandelmassa
-
100 g mörk choklad
-
1 sats pizzadeg
-
3 dl bär
-
100 g vit choklad