
Vegetarisk ”apelsinkyckling” – Orange tofu
Ingredienser
4 port
-
400 g tofu
-
2 dl majsstärkelse
-
olja att fritera i
Sås och glaze
-
2 dl färskpressad apelsinjuice
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk risvinäger
-
1 st apelsin, rivet skal
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
0.5 msk riven ingefära
-
2 msk strösocker
-
1 tsk salt
-
1 msk majsstärkelse
Servering
-
sesamfrön
-
gräslök eller koriander
-
4 portioner kokt ris
Gör så här
Ansari om receptet:
De här min egen veganska version av ”Orange Chicken”. En populär klassisk ”take away”-rätt. Jag är inte säker på ursprung men det sägs att det var kinesiska immigranter i USA som utvecklade rätten som sedan blev en populär De här min egen veganska version av ”Orange Chicken”. En populär klassisk ”take away”-rätt. Jag är inte säker på ursprung men det sägs att det var kinesiska immigranter i USA som utvecklade rätten som sedan blev en populär rätt på många snabbmatställen.
Receptkreatör
Ansari om receptet:
De här min egen veganska version av ”Orange Chicken”. En populär klassisk ”take away”-rätt. Jag är inte säker på ursprung men det sägs att det var kinesiska immigranter i USA som utvecklade rätten som sedan blev en populär De här min egen veganska version av ”Orange Chicken”. En populär klassisk ”take away”-rätt. Jag är inte säker på ursprung men det sägs att det var kinesiska immigranter i USA som utvecklade rätten som sedan blev en populär rätt på många snabbmatställen.