Vegetarisk banh mi-baguette
När många tänker på vietnamesisk mat så tänker de på en vietnamesisk baguette. Kryddig med ändå fräsch, lite het om man vill det, men även krispig, lite söt och frasig. Allt man vill ha helt enkelt! Det här receptet är inspirerat av Andrea Nguyen som skrivit flera fantastiska böcker om vietnamesisk mat.
Ingredienser
4 port
Grönsaker
-
400 g rättika, i stavar
-
1 st morötter, i stavar
-
1 tsk salt
-
2 tsk strösocker
Lag
-
1 dl strösocker
-
1.5 dl ättiksprit (12 %)
-
4 dl vatten
Marinerad tofu
-
400 g tofu, skivad
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
0.25 tsk five spice
-
2 msk agavesirap
-
2 msk hoisinsås
-
1.5 msk ljus sojasås
-
1 msk ketchup
-
2 tsk sesamolja
Till servering
-
4 st baguette
-
majonnäs
-
jalapeño, tunt skivad
-
gurka, skivad
-
koriander