
Vegetarisk Boeuf Bourguignon
Ingredienser
8 port
Tillagning
-
150 g rökt tofu
-
3.5 msk vetemjöl
-
2 tsk torkad timjan
-
5 st lagerblad
-
0.5 tsk kryddpeppar
-
4 msk tomatpuré
-
900 g vegobitar
-
5 dl rödvin
-
1 tsk råsocker
-
1 msk mörk sojasås
-
7 dl vatten
-
2.5 msk flytande grönsaksfond
-
2 st morot
-
15 st steklök
-
500 g skogschampinjoner
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 dl bladpersilja
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Servering
-
grönsallad
-
gott bröd
-
kokt potatis
Gör så här
Receptkreatör

Klassiska rätter på veganskt vis
I Gustav Johanssons bok Klassiska rätter på veganskt vis (Bonnier Fakta) hittar du veganiserade versioner av klassiska rätter från hela världen. Mat som tar hänsyn till miljö, djur och klimat. Och som smakar gott förstås. Bilderna är för övrigt förödande inbjudande. Ett måste för matälskaren!
Receptkreatör

Klassiska rätter på veganskt vis
I Gustav Johanssons bok Klassiska rätter på veganskt vis (Bonnier Fakta) hittar du veganiserade versioner av klassiska rätter från hela världen. Mat som tar hänsyn till miljö, djur och klimat. Och som smakar gott förstås. Bilderna är för övrigt förödande inbjudande. Ett måste för matälskaren!