
Vegetarisk Fiskdoftande aubergine
Den här kinesiska auberginen är en urgod vegetarisk rätt av Cramby med mycket smak. Den steks inte utan friteras och puttrar sedan i en sås. Det här är en en urgod sichuanesisk (kinesisk) vardagsrätt som du kan äta både som tillbehör till en större middag och som en egen fristående rätt till bara lite ris.
Ingredienser
4 port
-
2 st aubergine
-
5 st vitlöksklyftor
-
5 cm ingefära
-
2 st salladslökar
-
2.5 msk doubanjiang, sichuanesisk bön- och chilipasta
-
1 msk strösocker
-
1 msk ljus sojasås
-
1 msk shaoxingvin alt. torrt vitt vin, sake eller sherry
-
1 msk kinesisk svart vinäger, t ex chinkiang
-
1 tsk majsstärkelse utblandad i 1 msk vatten
-
olja till fritering
-
salt
Gör såhär
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.