Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk Fiskdoftande aubergine

Fotograf: Lennart Weibull

Vegetarisk Fiskdoftande aubergine

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här kinesiska auberginen är en urgod vegetarisk rätt av Cramby med mycket smak. Den steks inte utan friteras och puttrar sedan i en sås. Det här är en en urgod sichuanesisk (kinesisk) vardagsrätt som du kan äta både som tillbehör till en större middag och som en egen fristående rätt till bara lite ris.

Liknande recept

Grillad tomatsalsa med tostadachips

Grillad auberginedipp med grillat bröd och persiljesallad

Ful medames - bönröra

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 st aubergine
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära
  • 2 st salladslökar
  • 2.5 msk doubanjiang, sichuanesisk bön- och chilipasta
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 msk shaoxingvin alt. torrt vitt vin, sake eller sherry
  • 1 msk kinesisk svart vinäger, t ex chinkiang
  • 1 tsk majsstärkelse utblandad i 1 msk vatten
  • olja till fritering
  • salt

Gör så här

Receptkreatör

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Vegetarisk kinamat varje dag

Vegetarisk kinamat varje dag

Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.

auberginekinamatkinesiskveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 17 oktober, 2022

Uppdaterad: 11 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Vegetarisk kinamat varje dag

Vegetarisk kinamat varje dag

Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.

auberginekinamatkinesiskveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 17 oktober, 2022

Uppdaterad: 11 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juli 9, 2025

Grillad tomatsalsa med tostadachips

Klart att du ska grilla tomatsalsa! Det inte bara lyfter smakerna hos tomat, paprika och chili, utan är även det bästa tillbehöret till tostadachips. Det här är den bästa starten på grillfesten.

Recept juli 9, 2025

Grillad auberginedipp med grillat bröd och persiljesallad

Recept juli 8, 2025

Ful medames – bönröra

Recept juni 25, 2025

Grillad aubergine med harissa

Recept juni 24, 2025

Linssfritters med kimchi

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.