
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk grekisk plåt
4 portioner
En så smidig vegetarisk plåt med grekiska smaker. Bara låt sköta sig själv i ugnen och servera med en fetaostkräm.
Grekiska smaker är precis vad som värmer just nu. Den här går även att förbereda dagen innan eller på morgonen och bara låta stå i kylen, för att sen rosta när det är dags för middag. Det finns för övrigt jättegoda växtbaserade alternativ till fetaost som du bara måste testa.
Ingredienser
4 port
Grönsaksblandning
-
1 st zucchini, tärnad
-
1 st aubergine, tärnad
-
1 st röd paprika, hackad
-
1 st gul paprika, hackad
-
2 st rödlökar, hackade
-
500 g vegobitar
-
0.5 dl olivolja
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 tsk torkad oregano
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
150 g fetaost
-
3 dl yoghurt
-
salt
-
svartpeppar