
Vegetarisk laksa
Ingredienser
4 port
-
300 g tunna risnudlar
Laksapasta
-
3 st torkade röda chilifrukter eller 1 1⁄2 tsk paprikapulver
-
1 msk finhackad ingefära
-
1 st citrongräs, grovhackat (ta bort det första hårda lagret)
-
1 tsk grovhackad färsk gurkmeja eller 1 tsk pulver
-
1 st stor schalottenlök, grovhackad
-
2 msk grovhackad galanga, kan uteslutas
-
1 tsk korianderfrön
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 msk vit miso, kan uteslutas
-
2 klyftor vitlöksklyftor, grovhackade
-
2 msk vatten
Soppa och nudlar
-
3 msk olja
-
5 st limeblad
-
4 dl vatten
-
4 dl kokosmjölk
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk salt
-
0.5 msk strösocker
-
300 g tofu
Tillbehör
-
böngroddar
-
färsk koriander
-
limeklyftor
Gör så här
Ansari:
Laksa är en indonesisk rätt som finns i flera länder, bl a Thailand, Malaysia och Singapore. Det finns olika varianter av rätten beroende på var man befinner sig. Min mamma brukade laga den här och det är en rätt jag verkligen älskar.
Receptkreatör
Ansari:
Laksa är en indonesisk rätt som finns i flera länder, bl a Thailand, Malaysia och Singapore. Det finns olika varianter av rätten beroende på var man befinner sig. Min mamma brukade laga den här och det är en rätt jag verkligen älskar.