Vegetarisk Tapaskväll! 5 favoritrecept
4 portioner
Hur härligt är det inte att duka upp en hel tapasbuffé!? Här är fem enkla tapasrecept som inte tar alls lång tid att fixa ihop. Lägg bara till lite vitlöksbröd och kvällen är fixad.
Ingredienser
4 port
Pimientos de Padrón
-
1 ask pimientos de padrón
-
olivolja att steka i
-
flingsalt
Het paprikaröra
-
2 st röda paprikor
-
1 st gul paprika
-
0.5 dl olivolja
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
2 msk finhackad persilja
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
salt
-
svartpeppar
Bönsallad med rostad mandel
-
2 dl mandel
-
1 burk à 400 g blandade bönor
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st salladslökar, tunt skivade
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
2 msk finhackad persilja
-
0.5 dl olivolja
-
2 msk rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
Katalanska köttbullar
-
300 g vegobollar
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 st grön paprika, finhackad
-
0.5 dl olivolja
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 dl rödvin
-
1 nypa strösocker
-
0.5 dl persilja
Gratinerade tomater
-
8 st tomater
-
3 skivor brödskivor
-
1 dl valnötter
-
2 msk finhackad persilja
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st schalottenlökar, finhackade
-
0.5 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar