När jag för hundra år sedan var på ”Mamma Mia”-ön Skiathos i Grekland trillade vi in i en gränd och hittade en fantastisk restaurang med den godaste moussaka jag ätit. Jag har faktiskt inte ens försökt mig på att göra en vegansk version förrän nu och den blev precis lika fantastisk som jag mindes. Ah!
Ingredienser
5 port
Linsfyllning
- 600 g aubergine
- 1 tsk salt
- 0.5 dl olivolja
- 400 g potatis
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök
- 3 st vitlök
- 0.5 dl tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater
- 3 dl vatten
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 3 dl belugalinser
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk torkad oregano
- 0.5 tsk malen kanel
- 1 tsk salt
- 0.75 dl olivolja
- 1 dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 1.5 dl riven ost
- 1 muskot
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
Bechamelsås
- 0.75 dl olivolja
- 1 dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 1.5 dl riven ost
- 1 muskot
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar