
Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk Ossobuco
4 portioner
Ossobuco är en smakrik gryta från Milano med en blandning av grönsaker, tomat och vin. Serveras med saffransrisotto.
Ingredienser
4 port
-
0.5 dl olivolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
100 g rotselleri, finhackad
-
1 st morot, finhackad
-
2 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
2 dl vitt vin
-
2 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 tsk torkad timjan
-
400 g vegobitar
-
salt
-
svartpeppar
Gremolata
-
1 kruka finhackad persilja
-
1 st citron, rivet skal
-
1 st vitlöksklyfta, riven
Servering
-
4 portioner saffransrisotto