Vegetarisk Pasta e ceci med harissa och brödsmul
Pasta e ceci är en vegetarisk italiensk pastarätt med kikärter och den heta chilipastan harissa. Lyxig vardagsmat med mycket smak.
Ingredienser
4 port
Brödkrisp
-
2 skivor surdegsbröd
-
olivolja
-
1 st vitlöksklyfta
-
salt
-
svartpeppar
-
4 portioner spaghetti
Sås
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyfta
-
1 tsk harissapasta
-
1 msk tomatpuré
-
50 g soltorkad tomat
-
1 burk à 400 g körsbärstomater
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 skvätt vitvinsvinäger
-
1 nypa strösocker
-
2 msk pastavatten
-
salt
-
svartpeppar
-
olja
Glutenfritt?
Använd glutenfri pasta och glutenfritt bröd till brödkrispet.
Gör såhär
Julia om rätten
För mig finns det ett tydligt före och efter att harissan gjorde sitt intåg i mitt liv. Harissa är en marockansk chilipasta som har en tendens att göra i princip alla rätter väldigt mycket roligare. Här serverar jag den i en tomatsås med kikärter och soltorkade tomater. En av mina absolut bästa ”skåprätter” som görs på råvaror som man i princip alltid har hemma. Pastan toppar jag sedan med ett krispigt brödsmul som är oerhört gott att ha på de flesta tomaträtter. I Italien brukar det gå under benämningen pangrattato och kallas ofta för fattigmansparmesan eftersom krispet används som ett fint substitut till den lite lyxigare och dyrare ingrediensen.
Receptkreatör
Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.
Julia om rätten
För mig finns det ett tydligt före och efter att harissan gjorde sitt intåg i mitt liv. Harissa är en marockansk chilipasta som har en tendens att göra i princip alla rätter väldigt mycket roligare. Här serverar jag den i en tomatsås med kikärter och soltorkade tomater. En av mina absolut bästa ”skåprätter” som görs på råvaror som man i princip alltid har hemma. Pastan toppar jag sedan med ett krispigt brödsmul som är oerhört gott att ha på de flesta tomaträtter. I Italien brukar det gå under benämningen pangrattato och kallas ofta för fattigmansparmesan eftersom krispet används som ett fint substitut till den lite lyxigare och dyrare ingrediensen.
Receptkreatör
Tomat tomat
Julia Tuvessons bok Tomat Tomat (Bokförlaget Polaris) är inte bara en kokbok. Ja, här blandas middagar, sallader, såser, röror och mycket mer, men det är även en härlig mix av minnen, tips, personliga historier och kreativa smakkombinationer. Ett absolut måste för alla som vill frossa i tomater.