
Vegetarisk Scallion oil-nudlar
Om det finns en kinesisk version av italienarnas minimalistiska olio e aglio – pasta med olivolja och vitlök – är det definitivt cong you ban mian, även känt som Shanghai scallion oil noodles, eller salladslöksnudlar. Trots sin enkelhet och få ingredienser är det här vardagsgoff på hög nivå. Även om originalet görs på handgjorda alkaliska vetenudlar funkar det egentligen med nästan vilka köpenudlar som helst – men gärna av vete och i ungefär samma tjocklek som spaghetti.
Ingredienser
4 port
-
14 st salladslökar
-
1 dl matolja
-
3 msk mörk sojasås
-
3 msk ljus sojasås
-
2 tsk strösocker
-
400 g vetenudlar
Gör såhär
Tillagning
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.