Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk svampskav med potatispuré

Fotograf: Annie Månsson

Vegetarisk svampskav med potatispuré

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här middagen brukar jag ofta vända mig till när jag vill ha något som är ordentligt värmande och mättande och som samtidigt producerar bra matlådor och är enkelt att laga.

Liknande recept

Macka med vegobullar och stuvad grönkål

Vegetarisk chorizopasta med saffran

Vegetarisk wok med röd curry

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Potatispuré
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 liter vatten
  • 1.5 msk salt
  • 2 dl grädde
  • Växtbaserad?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till matlagningsgrädde, oftast baserade på havre eller soja. Leta i kyldisken!

  • 1 dl mjölk
  • Vegansk?

    Det finns många växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan. Leta efter osötade varianter när du använder dem i matlagning.

  • 100 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

Svampskav
  • 250 g skogschampinjoner och/eller kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • salt
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) m.m. Smaka dig fram till din favorit.

  • 5 dl grädde
  • 1.5 msk kantarellfond
  • 2 msk svartvinbärsgelé eller rårörda lingon
  • 4 st enbär
  • 1 nypa svartpeppar
  • rårörda lingon

Gör så här

höstmatpotatis receptpotatismospotatispurésvamp receptsvampskavvegetarisk svampskavvego recept

Publicerad: 28 augusti, 2023

Uppdaterad: 18 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
höstmatpotatis receptpotatismospotatispurésvamp receptsvampskavvegetarisk svampskavvego recept

Publicerad: 28 augusti, 2023

Uppdaterad: 18 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept december 12, 2023

Macka med vegobullar och stuvad grönkål

Inget smakar så mycket jul som den här mackan! Vörtbröd, krämigt stuvad grönkål, krispiga vegobullar och krispigt äpple.

Recept september 28, 2023

Vegetarisk chorizopasta med saffran

Recept augusti 21, 2023

Vegetarisk wok med röd curry

Recept november 15, 2022

Vegetarisk ”fisk”-gratäng med pommes duchesse

Recept oktober 29, 2022

Julia Childs Boeuf Bourguignon (vegetarisk)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.