
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Tofu tikka masala
4 portioner
En bittisk-indisk klassiker med tofu som fullkomligt exploderar av smaker. Går även superbra att frysa in, så gör dubbel sats! Istället för mynta går det också bra med koriander. Det går bra att använda havreyoghurt istället för sojayoghurt i detta receptet.
Ingredienser
4 port
-
500 g tofu, tärnad
-
0.5 st blomkålshuvud, i buketter
-
1 st röd paprika, hackad
-
2 msk rapsolja
Sås
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk rapsolja
-
2 msk riven ingefära
-
1 msk garam masala
-
1 msk gul curry
-
1 msk mald spiskummin
-
1 tsk gurkmeja
-
2 dl yoghurt
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 tsk salt
Servering
-
4 portioner jasminris
-
färsk mynta
-
limeklyftor