Vegetarisk tofukebab
4 portioner
Tofu är perfekt att ersätta kyckling med eftersom den går att variera i oändlighet. Tofu smakar inte så mycket i sig men ääälskar kryddor, så var inte blyg. Här har jag gjort en vegetarisk variant av kycklingkebab med alla smaker vi älskar.
Ingredienser
4 port
Tofukebab
-
500 g tofu
-
0.5 dl rapsolja
-
2 tsk spiskummin
-
2 tsk chilipulver
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk lökpulver
-
salt
Picklad rödlök
-
1 dl vatten
-
0.5 dl strösocker
-
1.5 msk ättiksprit
-
2 st rödlökar
Yoghurtsås med gurka
-
1 st gurka
-
0.5 tsk salt
-
3 dl crème fraîche eller naturell yoghurt
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 tsk torkad mynta
-
salt
Till servering
-
pitabröd
-
salladsblad
-
rädisor