Tofu är perfekt att ersätta kyckling med eftersom den går att variera i oändlighet. Tofu smakar inte så mycket i sig men ääälskar kryddor, så var inte blyg. Här har jag gjort en vegetarisk variant av kycklingkebab med alla smaker vi älskar.
Ingredienser
4 port
Tofukebab
- 500 g tofu
- 0.5 dl rapsolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- salt
Picklad rödlök
- 1 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 1.5 msk ättiksprit
Yoghurtsås med gurka
- 1 st gurka
- 0.5 salt
- 3 dl crème fraîche
- 2 st vitlök
- 2 tsk torkad mynta
- salt
Till servering
- pitabröd
- salladsblad
- rädisor