
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetariska beandillas
4 portioner
Det här är min paradrätt som jag bjuder på i tid och otid. Min variant på quesadillas kombinerar allt jag älskar – bönor, tortillabröd, krämigt och krispigt. Här steker jag dem i en stekpanna, men de blir lika strålande goda om du penslar dem med olja och lägger på grillen.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
2 burkar à 400 g små vita bönor
-
2 msk olivolja
-
1 msk chipotlepasta
-
2 tsk mald spiskummin
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 st grön paprika, finhackad
-
1 st röd paprika, finhackad
-
2 dl majskorn
-
salt
-
svartpeppar
-
8 st medium tortillabröd
Servering
-
2 st avokador
-
1 st lime
Glutenfritt?
Använd glutenfria tortillabröd.