
Fotograf: Stefan Wettainen
Vegetariska dan dan-nudlar
4 portioner
Dan dan-nudlar är klassisk streetfood från Sichuanprovinsen i Kina, som är känd för sina chiliheta rätter och framför allt för den karaktäristiska sichuanpepparn som ger en väldigt speciell stickande hetta på tungan och smakar lätt av lime.
Ingredienser
4 port
-
5 st salladslökar
-
6 st vitlöksklyftor
-
3 msk färsk ingefära
-
3 msk surkål
-
1 st chili
-
2 msk kinesisk chiliolja (Lao Gan Ma)
-
3 msk chinkiang (kinesisk vinäger, går att ersätta med balsamvinäger)
-
1 msk agavesirap (eller motsvarande mängd strösocker)
-
2 msk flytande tahini
-
1.5 dl vatten
-
4.5 msk sojasås
-
300 g vegofärs
-
2 tsk sesamolja
-
rapsolja
Till servering
-
500 g vetenudlar
-
1 msk sichuanpeppar
-
5 st salladslökar