
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetariska kåldolmar (klassiska)
8 portioner
Kåldolmar är så fantastiskt gott och klassisk husmanskost du enkelt gör vegetariskt (ja, veganskt). Här är vårt bästa recept!
Ingredienser
8 port
Kåldolmar
-
1 st stort vitkålshuvud
-
1 dl grötris
-
2 st gul lök, finhackad
-
800 g formbar vegofärs
-
1 tsk salt
-
1 nypa vitpeppar
-
2 msk ljus sirap
Gräddsås
-
2 msk smör
-
2 msk vetemjöl
-
3 dl kålspad (från formen som de tillagats i eller vattnet kåldolmarna kokats i)
-
2 dl grädde
-
0.5 tsk mörk sojasås
-
salt
-
vitpeppar
-
riven muskotnöt
Potatismos
-
800 g potatis
-
2 msk smör
-
2 dl mjölk
Pressgurka
-
1 st slanggurka
-
1 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
2 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
vitpeppar
-
2 msk finhackad persilja