Fotograf: Lina Eidenberg Adamo
Vegetariska tofunudlar
1 portioner
Denna rätt passar perfekt när det är varmt ute och man vill äta något svalt och lättlagat. Mixad silkes- tofu blandad med nudlar gör rätten krämig. Lägg sedan till smaksättare som tsuyu och sesamolja tillsammans med andra enkla ingredienser och du har möjligtvis en ny sommarrätt.
Ingredienser
1 port
-
1 portion snabbnudlar
-
200 g mjuk tofu
-
1 nypa salt
-
1 nypa strösocker
-
3 msk ljus sojasås
-
1.5 msk vegansk tsuyu (buljongbas)
-
1 msk riven ingefära
-
1 msk sesamolja
-
2 msk salladslök, finhackad
-
svartpeppar
Gör så här
Receptkreatör
Dennis Yen
SLURP
I Dennis Yens bok SLURP – Bara nudlar och allt som hör till (Norstedts) delar han med sig av fantastiska nudelrecept, tips på hur du lyfter snabbnudlar till nya höjder, lär dig använda kryddor på rätt sätt m.m.
Receptkreatör
Dennis Yen
SLURP
I Dennis Yens bok SLURP – Bara nudlar och allt som hör till (Norstedts) delar han med sig av fantastiska nudelrecept, tips på hur du lyfter snabbnudlar till nya höjder, lär dig använda kryddor på rätt sätt m.m.