Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetariskt persiskt ris med linser och karamelliserad lök

En förenklad variant av den persiska risrätten mujadara. Linser, karamelliserad lök och kryddor är det här gott med en klick yoghurt.
Fotograf: Eva Hildén

Vegetariskt persiskt ris med linser och karamelliserad lök

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
En förenklad variant av den persiska risrätten mujadara. Linser, karamelliserad lök och kryddor är det här gott med en klick yoghurt.

Liknande recept

Ris med bondbönor och dill - timmen baghilla

Enkel grön linshummus

Linser med aubergine och granatäpple

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
  • 2 förpackningar à 400 g gröna linser
  • Koka egna linser?

    Vi tog genvägen med färdigkokta linser här. Vill du koka egna är det ca 2 dl torkade linser.

  • 4 st gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

linserpersisktris

Publicerad: 11 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

linserpersisktris

Publicerad: 11 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 2, 2025

Ris med bondbönor och dill – timmen baghilla

Det här är en av mina favoriträtter tack vare dess originalitet, fräschör och smak. Aromen från dillen ihop med de gröna bondbönorna är ett måste att testa.

Recept augusti 25, 2025

Enkel grön linshummus

Recept augusti 25, 2025

Linser med aubergine och granatäpple

Recept augusti 19, 2025

Jättepirog med gröna linser

Recept juli 18, 2025

Tofu på röda linser

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.