
Vegoburgare med havreprotein
4 portioner
Den här burgaren är gjord på svenska svarta bönor, havre och är boostade med havreprotein. Serveras med en coleslaw med äpple.
Ingredienser
4 port
Havreburgare
-
1 msk neutral olja
-
100 g champinjoner, hackade
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 dl solrosfrön
-
2 dl havregryn
-
50 g havreprotein
-
2 burkar à 400 g svart bönor
-
1 st rödbeta, riven
-
2 msk tomatpuré
-
2 tsk ljus sojasås
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Coleslaw med äpple
-
1 klyfta vitkål, fint strimlad
-
1 st morot, grovt riven
-
1 st äpple, grovt rivet
-
1 dl majonnäs
-
0.5 dl yoghurt
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
1 st rödlök, tunt skivad