
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetariska vietnamesiska vegobollar med nudlar (bun cha)
4 portioner
Enkla vietnamesiska vegetariska på formbar vegofärs. Serverade med risnudlar och sojadressing med chili.
Ingredienser
4 port
Vegobollar
-
2 msk strösocker
-
4 msk vatten
-
500 g formbar vegofärs
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
2 msk ljus sojasås
-
1 st lime, rivet skal och saft
Sås
-
2 st lime, saften
-
2 tsk strösocker
-
1.5 dl vatten
-
3 msk ljus sojasås
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st morot, tunt strimlad
-
1 st röd chili, tunt skivad
Servering
-
4 portioner risnudlar
-
salladsblad
-
thaibasilika