Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vinegret – Rysk rödbetssallad

Fotograf: Ulrika Ekblom

Vinegret – Rysk rödbetssallad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 portioner
Denna rödbetssallad är inte bara vacker och god, den är även supernyttig. Den passar lika bra att bjuda på till vardags som till fest, och blir bara godare om den får stå och gotta till sig en dag före servering.

Liknande recept

Pärlcouscoussallad med rostad aubergine- och misotahini

Syrlig sumaklök

Potatis med brynt smör, citron och örter

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 5 st färska rödbetor, eller köpta färdig- kokta och skalade
  • 250 g fast potatis
  • 2 st morötter
  • 150 g frysta gröna ärtor
  • 4 st saltgurkor
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl surkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Receptkreatör

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeinas Green Kitchen

Zeinas Green Kitchen

I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.

Publicerad: 6 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeinas Green Kitchen

Zeinas Green Kitchen

I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.

Publicerad: 6 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Pärlcouscoussallad med rostad aubergine- och misotahini

En matig vegetarisk sallad med bland annat gröna linser, oliver och syrlig sumakdressing. Allt serveras tillsammans med en krämig aubergine- och misotahini.

Recept maj 20, 2025

Syrlig sumaklök

Recept maj 12, 2025

Potatis med brynt smör, citron och örter

Recept mars 28, 2025

Taiwanesisk gurksallad

Recept mars 21, 2025

Citronrostad hasselbackspotatis

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.