Vinegret – Rysk rödbetssallad
Denna rödbetssallad är inte bara vacker och god, den är även supernyttig. Den passar lika bra att bjuda på till vardags som till fest, och blir bara godare om den får stå och gotta till sig en dag före servering.
Ingredienser
6 port
-
5 st färska rödbetor, eller köpta färdig- kokta och skalade
-
250 g fast potatis
-
2 st morötter
-
150 g frysta gröna ärtor
-
4 st saltgurkor
-
0.5 st rödlök
-
1 dl surkål
-
0.5 dl olivolja
-
3 msk vitvinsvinäger
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Gör såhär
Receptkreatör
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.