Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Tiramisu (vegan)

Fotograf: Lee Kearny

Tiramisu (vegan)

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
16 portioner
En ljuvlig dessert med smak av kaffe och ett perfekt avslut på en italiensk festmåltid. Originalet görs på mascarpone, savoiardikex och marsalavin, men här gör vi en variant på cashewnötter, mandel och smaksätter istället med rom. Men den kan uteslutas eller ersättas med t ex Amaretto, Kahlúa eller Cognac.

Liknande recept

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Vegetarisk citronig auberginepasta

Ingredienser

16 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Botten
  • 3 dl mandel
  • 8 st medjooldadlar
  • 1 nypa salt
Cashewkräm
  • 6 dl cashewnötter, blötlagda i minst 4 timmar
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl agavesirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0.5 dl vatten
Kexlagret
  • 4 dl mandel
  • 4 msk starkt kaffe/espresso
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 3 msk rom/Amaretto/Kahlúa/Cognac, kan uteslutas
  • 1 nypa salt

Gör så här

Receptkreatör

Erika Frost

Erika Frost

tiramisuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 14 augusti, 2020

Uppdaterad: 28 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Erika Frost

Erika Frost

tiramisuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 14 augusti, 2020

Uppdaterad: 28 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Vill du göra pasta själv är gnocchi en snabb och enkel variant. Medan tomatsåsen sköter sig själv i ugnen svänger du ihop degen och har hemmagjord pasta klar i ett nafs. Se bara till att ha kokt potatis färdig till hands.

Recept oktober 17, 2025

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Recept oktober 17, 2025

Vegetarisk citronig auberginepasta

Recept september 16, 2025

Exotisk frukt med curdyoghurt

Recept augusti 26, 2025

Vegetarisk risotto med edamamebönor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.