Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Krämig tofugryta med gräslök och vitlök

Fotograf: Eva Hildén

Krämig tofugryta med gräslök och vitlök

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Jag tog inspiration av en krämig laxpasta. Laxen kan ersättas med vanlig eller rökt tofu, Toonish veganska ”tonfisk” eller varför inte jackfrukt om du gillar det.

Liknande recept

Okragryta - margat bamia

Sesamtofu med ris

Legumes marinières

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 msk olivolja
  • 300 g rökt tofu
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 2.5 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • salt
  • svartpeppar
Servering
  • kokt eller pressad potatis

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 19 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 19 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 2, 2025

Okragryta – margat bamia

Okra är den populäraste sommargrönsaken i Irak, och en av de bästa för grytor. Vissa hushåll lagar den varje dag under sommaren. Du hittar okra färsk eller fryst i välsorterade matbutiker och Mellanösternbutiker.

Recept augusti 26, 2025

Sesamtofu med ris

Recept augusti 20, 2025

Legumes marinières

Recept augusti 18, 2025

Terry’s take-out tofumackor

Recept augusti 18, 2025

Frankie’s Feijoada

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.