• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Galetter på bovete med spetskål och dragon

Fotograf: Lennart Weibull

Galetter på bovete med spetskål och dragon

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
4 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Franska galetter görs traditionellt på bovetemjöl i Bretagne, här kan du välja antingen bovete eller kikärtsmjöl.

Liknande recept

Chakalaka - sydafrikansk grönsaksröra (vegetarisk)

Aboboi med tatale - böngryta från Ghana

Atakilt wat - vitkålsgryta från etiopien och eritrea

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 3.5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.
Leta efter osötade varianter när du använder de i matlagning.

  • 50 g smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Läs mer här: Eleplant – Elevating plant based!

  • 1 nypa havssalt
Fyllning
  • 1 st spetskål
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka dragon
  • olivolja att steka i
  • 150 g crème fraîche
  • Mjölkfri?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 50 g riven ost
  • Mjölkfritt?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Vissa med mer smak, andra med mindre. Vissa smälter bättre, andra sämre. Smaka dig fram till din favorit. Finns i vegodisken.

  • salt
  • svartpeppar
  • rivet citronskal

Gör så här

Receptkreatör

Paul Svensson och Zeina Mourtada

Paul Svensson och Zeina Mourtada

Middagskompassen

Middagskompassen

Middagskompassen (Bonnier Fakta) är en bok av Naturskyddsföreningen, Zeina Mourtada och Paul Svensson fylld med fakta och recept på hur man kan laga hållbar mat för miljö och klimat.

veganvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Paul Svensson och Zeina Mourtada

Paul Svensson och Zeina Mourtada

Middagskompassen

Middagskompassen

Middagskompassen (Bonnier Fakta) är en bok av Naturskyddsföreningen, Zeina Mourtada och Paul Svensson fylld med fakta och recept på hur man kan laga hållbar mat för miljö och klimat.

veganvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 11, 2025

Chakalaka – sydafrikansk grönsaksröra (vegetarisk)

Chakalaka är en sydafrikansk vegetarisk grönsaksröra som kan göras på lite allt möjligt och serveras med bröd eller som tillbehör till grytor och currys. Den kan göras på många sätt, ibland med bara grönsaker, andra gånger med bönor. Det här receptet kommer från Saka Saka: South of the Sahara – Adventures in African Cooking av Anto Cocagne.

Recept december 11, 2025

Aboboi med tatale – böngryta från Ghana

Recept december 10, 2025

Atakilt wat – vitkålsgryta från etiopien och eritrea

Recept december 9, 2025

Scrambled tofu

Recept december 9, 2025

Rostad pumpacurry med kikärtor och jordnötssmör

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.