• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Saftig citruskaka

Fotograf: Karoline Jönsson

Saftig citruskaka

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
10 bitar
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Den här kakan blir syrlig och riktigt läcker! Använd de citrusfrukter du gillar mest eller har hemma till smaksättning.

Liknande recept

Nthochi – bananbröd

Fluffiga äggfria pannkakor

Apelsinchoklad-kladdkaka med rostad mandel

Ingredienser

10 bitar

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1.5 dl kikärtsspad
  • Kikärtsspad?

    Kikärtsspad är spadet i förpackningen med kokta kikärter. Det kallas även aquafaba och ersätter äggvita i många recept, bland annat så att du kan göra äggfria maränger. Bara sila ner spadet i en skål och använd den mängd du behöver.

  • 2.5 dl strösocker
  • 4 st lementiner, rivet skal (eller rivet skal från 1–2 apelsiner eller 2 citroner)
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk vallmofrön
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

Sockerlag
  • 2 st clementiner, saften (ca 1 dl), kan ersättas med vatten
  • 0.5 dl citronsaft
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

aquafabakikärtsspadveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 1 december, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

aquafabakikärtsspadveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 1 december, 2025

Uppdaterad: 18 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 10, 2025

Nthochi – bananbröd

Nthochi är ett saftigt bananbröd från Malawi som du enkelt rör ihop. Om du vill kan du smaksätta smeten med lite riven muskotnöt.

Recept december 9, 2025

Fluffiga äggfria pannkakor

Recept december 1, 2025

Apelsinchoklad-kladdkaka med rostad mandel

Recept november 26, 2025

Chokladsufflé med chili

Recept november 26, 2025

Enkel mandelkaka med saffran

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.