Fotograf: Stephanie Siwer
Quinoa med ugnsbakad butternut, zucchini och broccolipesto
4 portioner
Butternutsquash är en grönsak jag tycker om.
Den är vacker och gör gott inuti kroppen med sin naturliga sötma, mjukhet, lenhet och härliga färg. Rätten i sig är inte spicy men ändå otroligt smakrik med rosmarin, spiskummin, citron, persilja, dill och broccolipesto vid sidan av. En rätt som är väldigt uppskattad av både barn och vuxna. Passar till brunch, lunchlåda, buffé och grillning.
Ingredienser
4 port
-
1 st butternutsquash
-
2 st rödlök, i tunna klyftor
-
2 st zucchinier, skivade i halvmånar
-
5 st grönkålsblad, ta bort stjälken och strimla (valfritt)
-
3 dl quinoa
-
1 tsk torkad rosmarin
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
4 msk olivolja
-
5 msk citronsaft
-
1 kruka persilja, finhackad
-
1 kruka dill, finhackad
-
2 msk broccolipesto
-
salt
-
svartpeppar
Broccolipesto
-
200 g broccolihuvud
-
1 kruka basilika
-
1.5 dl solrosfrön
-
3 msk citronsaft
-
1 st vitlöksklyfta
-
1.5 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar