Coop introducerar två nya växtbaserade produkter i sitt sortiment – ett sojaprotein som alternativ till tonfisk.

Lanseringen är en del av företagets satsning på hållbarhet och kommer i smakerna Citron & Peppar samt Sriracha.

– Ett bra alternativ till tonfisk och mindre påverkan på havsmiljön, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM på Coop Sverige.

De två konserverna lanseras inom kategorin färdigmat och fiskkonserver, i smakerna Citron & Peppar samt Sriracha.
– Jag kan verkligen rekommendera att man testar att byta ut tonfisken mot sojaproteinet. Produkten har fin textur och riktigt bra smak, eller som vi fick återberättat av en svensk Coop-kund på besök i Finland (där varan redan finns): ”den skulle sälja som smör”, säger Minna Björklund.

Nyheten går även hand i hand med Coops hållbarhetsstrategi från tidigare i år där det står fastslaget om en målsättning av förändrad årlig produktmix baserat på substituerbarhet och klimatpåverkan.
– Målbilden är en minskning med 44% att totalt snittutsläpp av CO2 till 2033, säger Mattis Bergqvist, hållbarhetschef Coop Sverige.

Produkterna är ute i butik nu och kostar ca 19,90 kr/st.