
Fransk vegetarisk 3-rätters
12 februari, 2025
En trerätters meny med franska smaker. Klassiker som sniglar i vitlökssmör, boeuf bourguignon och chokladmousse. Fast veganskt!
Här kommer en meny inspirerad av det franska köket. Det känns alltid lite lyxigt. Grytan tar sin lilla tid att göra men går perfekt att förbereda dagen innan. Ja, den blir till och med ännu godare då.
Förrätt:
Det här är ”sniglar” fast med champinjonhattar. De är fyllda med en läcker vitlöksfyllning och är så goda tillsammans med surdegsbröd att suga upp det smakrika smöret med.
Varmrätt:
Julia Childs klassika franska ”köttgryta”, här gjord med vegobitar. Den tar som sagt lite tid att göra, men är en av de godaste grytorna du kan tänka dig.
Dessert:
En fransk chokladmousse känns alltid lyxigt men är också väldigt enkelt att både göra och perfekt att förbereda. Här görs den utan ägg och istället med kikärtsspad. Psst… ingen kommer märka någon skillnad!