
Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt
Ingredienser
4 port
Grötbas
-
300 g hela spannmål, eller grovt krossade (t.ex. nakenhavre, enkorn, emmer eller svedjeråg)
-
1.5 dl ljummet vatten
-
3 krm oraffinerat havssalt
Pilaff
-
2 msk olivolja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 tsk korianderfrön, mortlade
-
1 st lagerblad
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st morot, riven eller finhackad
-
1 dl selleri, finhackad
-
1 liter grönsaksbuljong
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 st kanelstång
-
0.5 dl torkad frukt (t.ex. aprikoser eller russin), hackad
-
oraffinerat havssalt
-
svartpeppar
-
0.5 dl rostadenötterellerfrön (mandel, pumpafrön eller solrosfrön)
Servering
-
färsk persilja eller koriander
-
citronsaft
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Receptkreatör

Sébastien Boudet

Den nya gröten
Den nya gröten är ett manifest för att lyfta denna unika maträtt till helt nya höjder med rätt metoder och smaker. Gröt är revolution i en skål - hållbart för hälsa, miljö, klimat och djur. Från enkelt till lyx, här får du gröt presenterat på alla nivåer med kreativa recept och smarta tips.
Receptkreatör

Sébastien Boudet

Den nya gröten
Den nya gröten är ett manifest för att lyfta denna unika maträtt till helt nya höjder med rätt metoder och smaker. Gröt är revolution i en skål - hållbart för hälsa, miljö, klimat och djur. Från enkelt till lyx, här får du gröt presenterat på alla nivåer med kreativa recept och smarta tips.