Äkta indisk aloo gobi (med indisk croissant)
4 portioner
Här bjuder Aman på en autentisk aloo gobi med potatis, blomkål och kryddor. Till serveras en "indisk croissant".
Ingredienser
4 port
Aloo Gobi
-
2 msk neutral olja
-
400 g potatis, i bitar
-
400 g blomkålsbuketter
Tadka
-
2 msk neutral olja
-
2 tsk hel spiskummin
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk finhackad ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
2 st tomater, finhackade
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 dl vatten
-
1 tsk salt
Laccha Paratha
-
6 dl chapatimjöl eller fullkornsvetemjöl
-
1 tsk salt
-
3 dl vatten
-
2 tsk neutral olja
-
50 g smält smör