
Fotograf: Mattias Kristiansson
Äkta vegetarisk italiensk lasagne
6 portioner
Här kommer en autentisk italiensk lasagne med ragu. Helt vegetarisk och med egen äggfri pasta till. En garanterad succé och perfekt festmat.
Ingredienser
6 port
Bolognese
-
2 st gula lökar, finhackade
-
6 st vitlöksklyftor, finhackade
-
4 st selleristjälkar, finhackade
-
3 st morötter, finhackade
-
1 dl olivolja
-
1 dl tomatpuré
-
2.5 dl rödvin
-
1 burk à 400 ml passerade tomater
-
600 g vegofärs
-
2.5 dl grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
2 tsk salt
-
1 nypa svartpeppar
Bechamelsås
-
1 dl olivolja
-
1.5 dl vetemjöl
-
8 dl mjölk
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
2 dl riven ost
-
riven muskotnöt
-
salt
-
vitpeppar
Egen pastadeg
-
4.5 dl durumvetemjöl
-
0.5 dl olivolja
-
1.5 dl vatten