
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Allt-i-en-panna med kryddig marinad
4 portioner
Det finns inget smidigare än att bara slänga in en ugnsform med grönsaker, Vegme bites och kryddor. Låt stå tills det är klart och sedan servera med en enkel sås. Du kan blanda den här mixen med din favoritmarinad, här har jag satsat på en lite hetare variant med chili.
Ingredienser
4 port
Allt-i-ett-panna
-
chilimarinad, se recept
-
300 g vegobitar
-
200 g zucchini, tärnad
-
1 st röd paprika, tärnad
-
400 g sötpotatis, tärnad
-
400 g potatis, i bitar
-
1 st rödlök, i klyftor
-
1 ask cocktailtomater
Chilimarinad
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
2 tsk paprikapulver
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
3 msk olivolja
-
1 msk tomatpuré
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 msk vitvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
Bönkräm med soltorkade tomater
-
0.5 dl vatten
-
1 burk à 400 g vita bönor
-
4 st soltorkade tomater, finhackade
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
0.5 msk olja från burken med soltorkade tomater
-
2 msk finhackad basilika
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 näve rucola
-
0.5 dl hackade valnötter