
Vegetarisk Anchorostad butternutpumpa med tomatillosalsa
The Ashram i Los Angeles har haft besök av storheter som Cindy Crawford, Barbra Streisand och Renée Zellweger för att äta veganskt och bli en del av Ashram-familjen. Här är ett recept ur deras kokbok.
Ingredienser
4 port
Anchorostad butternutpumpa
-
7 dl tärnad butternutpumpa
-
7 dl tärnad zucchini
-
1 dl rödlök, finhackad
-
3 msk olivolja
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 tsk salt
-
2 tsk anchochilipulver
-
svartpeppar
Fermenterad tomatillosalsa
-
4 dl tomatillo
-
2 msk fermenterade grönsaker, t ex kimchi
-
0.5 dl hackad koriander
-
3 msk limesaft
-
2 msk gul lök, finhackad
-
1 tsk jalapeño, finhackad
-
0.5 tsk salt
Rökig pinjenötskräm
-
2 cm torkad chipotlelöv
-
6 st soltorkade tomater (torkade i påse, inte i olja)
-
0.5 dl pinjenötter, blötlagda i 2-3 timmar
-
1.75 dl varmt vatten
-
2 msk citronsaft
-
2 msk linfröolja
-
1 msk mandelsmör
-
2 tsk agavesirap
-
2 tsk Bragg Liquid Aminos
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
0.5 tsk salt
Gör såhär
Anchorostad butternutpumpa
Fermenterad tomatillosalsa
Rökig pinjenötskräm
Receptkreatör

The Ashram Cookbook
The Ashram Cookbook – The Way We Eat (Assouline) är en kokbok utgiven i USA, men som går att beställa via svenska bokhandlar. Den är full av spännande, kreativa och framför allt hälsosamma recept på frukost, lunch, snacks, middagar och sötsaker. Den är ovo-vegetarisk, men den absoluta majoriteten av recepten är veganska.
Receptkreatör

The Ashram Cookbook
The Ashram Cookbook – The Way We Eat (Assouline) är en kokbok utgiven i USA, men som går att beställa via svenska bokhandlar. Den är full av spännande, kreativa och framför allt hälsosamma recept på frukost, lunch, snacks, middagar och sötsaker. Den är ovo-vegetarisk, men den absoluta majoriteten av recepten är veganska.