
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Auberginegryta med jordnötssmör
4 portioner
Den här grytan med indiska smaker är super att göra till många eller frysa in i matlådor. Du kan fylla på med ännu fler grönsaker om du känner för det.
Ingredienser
4 port
-
2 st auberginer, hackad
-
0.5 dl rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk riven ingefära
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk bruna senapsfrön
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk salt
-
2 msk jordnötssmör
-
2 msk mango chutney
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
2 burkar à 400 g kikärter
Servering
-
4 portioner kokt ris
-
färsk koriander
-
limeklyftor
-
mango chutney