• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Bolani – fyllda afghanska bröd

Fotograf: Eva Hildén

Bolani – fyllda afghanska bröd

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Det här är ett jättepopulärt fyllt bröd i Afghanistan som du kan få med flera olika fyllningar. Du kan äta dem som de är, men det är alltid gott med lite yoghurt till.

Liknande recept

Röd linsfalafel

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Varma mackor med curry och banan

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Deg
  • 0.5 tsk torrjäst
  • 3.5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 8 dl vetemjöl special
Potatisfyllning
  • 600 g mjölig potatis, kokt
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • salt
  • svartpeppar
Pumpafyllning
  • 400 g pumpa
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Gör så här

Deg
Potatisfyllning
Pumpafyllning

Det afghanska köket

Afghanistans placering längs sidenvägen har gjort gjort att deras kök har influenser från många olika delar av Orienten. Här finns ris influerat av perserna, kebab från turkarna, linsgrytor med indiska influenser och bakverk med mycket gemensamt med stora delar av Mellanöstern. Allt med sin egen twist baserat på vad som odlas i landet. Afghansk matlagning är rik på nötter som valnötter, mandel och pistage samt färska frukter som granatäpple och vindruvor. Kryddor som mynta, saffran och koriander är vanliga, så även kardemumma och kanel.

Köket innehåller en hel del kött och kyckling, men har också många goda vegetariska grönsaksrätter, risrätter och grytor att testa.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

afghanistanafghanskbolaniveganveganskvegetarisk

Publicerad: 11 maj, 2022

Uppdaterad: 18 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Det afghanska köket

Afghanistans placering längs sidenvägen har gjort gjort att deras kök har influenser från många olika delar av Orienten. Här finns ris influerat av perserna, kebab från turkarna, linsgrytor med indiska influenser och bakverk med mycket gemensamt med stora delar av Mellanöstern. Allt med sin egen twist baserat på vad som odlas i landet. Afghansk matlagning är rik på nötter som valnötter, mandel och pistage samt färska frukter som granatäpple och vindruvor. Kryddor som mynta, saffran och koriander är vanliga, så även kardemumma och kanel.

Köket innehåller en hel del kött och kyckling, men har också många goda vegetariska grönsaksrätter, risrätter och grytor att testa.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

afghanistanafghanskbolaniveganveganskvegetarisk

Publicerad: 11 maj, 2022

Uppdaterad: 18 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 14, 2025

Röd linsfalafel

Den här "falafeln" görs inte på kikärter utan på röda linser. Du bara blötlägger dem i några timmar och sedan mixar med lök och kryddor. Nyfriterade är de goda i pitabröd eller i en bowl med hackad sallad och hummus.

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Recept september 28, 2025

Tunnbröd med rödbeta

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.