
Bollybellini – mousserande drink med hallon, litchi, kardemumma och ros
Ingredienser
6 port
-
2 st kardemummakapslar
-
25 ml rossirap, se recept
-
30 ml enkel sockerlag, se recept
-
100 ml hallonpuré, se recept
-
150 ml litchijuice
-
1 flaska mousserat vin
Rossirap
-
1.5 dl strösocker
-
1.5 dl vatten
-
0.5 dl rosenvatten
Enkel sockerlag
-
2 dl strösocker
-
2 dl vatten
Hallonpuré
-
175 g hallon, frysta går bra (tina först)
-
20 ml enkel sockerlag
Gör så här
Rossirap
Enkel sockerlag
Hallonpuré
Om receptet:
Det här receptet hittade jag i den fantastiska kokboken Dishoom ”From Bombay with love”, som även har galet många mumsiga indiska recept. Den här drinken kanske känns lite omständlig eftersom det ska kokas sockerlag till höger och vänster, men har du den väl klar håller den i flera veckor i kylen.
Om receptet:
Det här receptet hittade jag i den fantastiska kokboken Dishoom ”From Bombay with love”, som även har galet många mumsiga indiska recept. Den här drinken kanske känns lite omständlig eftersom det ska kokas sockerlag till höger och vänster, men har du den väl klar håller den i flera veckor i kylen.